en

на предприятията /ЕПП/ на 11 юни 2018 г. в зала 3, Национален дворец на културата. То е част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от Българската търговско-промишлена палата и Европалати с подкрепата на Министерството на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Народното събрание на Република България и Европейския парламент.

В основата на събитието е идеята за пресъздаване  на  една сесия на Европейския парламент, но с участието на предприемачи. В нейните рамки представители на деловите среди от всички европейски страни имат възможност да изразят мнение по ключови бизнес теми. Европейският парламент на предприятията позволява на представителите на бизнеса от страните членки на ЕС да застанат лице в лице с тези, които взимат решения в Европейския Парламент и Европейската Комисия, а депутатите да чуят от източника приоритетите за икономическото развитие на ЕС и даже да ги дискутират.

Предвижда се в събитието да вземат активно участие: представители на Европалати – повече от 30 председатели на търговско-промишлени палати, европейски предприемачи от 44 европейски страни; български представители на деловите среди, председатели на регионални ТПП, ръководители на смесени търговски палати в България, председатели на браншови организации, ръководители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, народни представители, европейски парламентаристи, членове на българското правителство, представители на европейски институции, представители на дипломатическия корпус, медии и др.

Европейският парламент на предприятията ще фокусира вниманието на бизнеса и политиците в следните области:

Единен европейски пазар – услуги, дигитализация

Търговия и инвестиции – достъп до трети пазари, МСП и търговска политика

МСП и предприемачество – правна рамка в полза на МСП, екосистема на МСП

Умения – чиракуването и други форми на учене и практикуване, несъответствие в уменията на работната ръка и нуждите на работодателите

Отправяме покана към Вас за участие в Европейския парламент на предприятията и активно включване в дискусиите по време на събитието. Работни езици: български и английски със симултанен превод.

В края на конферентната част ще се проведе промоционален коктейл по случай навършване на 10 години от създаването на Enterprise Europe Network.

Поради съображения за сигурност всички участници преминават електронна регистрация.

За допълнителна информация, БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 8117 489, 02 8117 494, e-mail: .

или Enterprise Europe Network, тел.: 02 8117 515, е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

В момента има 109  гости и няма потребители и в сайта

Top