en

По случай Деня на Европа-9 май, Enterprise Europe Network-България Ви кани да вземете участие в онлайн граждански диалог с българския еврокомисар Мария Габриел

GabrielТази година в условията на кризисно положение във всички държави от ЕС традиционните събития за честване на Деня на Европа отстъпват място на размисъл и разговор за основния стълб на Oбединена Европа - солидарността и оказването на взаимопомощ във времена на трудности.

На 9май ви каним да вземете участие в онлайн граждански диалог с българския комисар Мария Габриел!

Събитието ще се излъчва на живо във Facebookи Twitterстраниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

Можете да зададете своите въпроси към комисар Габриел директно в страницата на събитието във Facebook или в платформата https://www.sli.do/, където можете да влезете с хаштаг #EuropeDay.

  • Защо можем да се справим с кризата единствено заедно?
  • Могат ли европейските научни изследвания да доведат до решение на глобалната криза?
  • Кои са научените уроци от дистанционното обучение и какво е бъдещето на образованието?
  • Как ЕС може да подкрепи културния сектор, за да се радваме отново на изкуството след пандемията?

В ролята си на комисар за иновации, научни изследвания, образование, култура, младеж и спорт Мария Габриел не само ще даде повече яснота за мерките, които ЕС предприе в помощ на държавите-членки, но може да отговори на важни въпроси за най-голямото ни оръжие срещу кризата - науката и иновациите.

Тази година европейски информационни мрежи в България, с подкрепата на Представителство на Европейската комисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европачрез онлайн информационна кампания (1-8 май).

Чрез тази своя кампания, европейските информационни мрежи в България и Представителство на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

При нужда от допълнителна информация, моля свържете се с на най-близкия до Вас ЕЕN център на: www.een.bg

EU Networks

В момента има 37  гости и няма потребители и в сайта

Top