en

Български фирми, участвали В MOBILE WORLD CONGRESS оценяват високо услугите на Enterprise Europe Network

logo mbОт 26-ти до 28-ти февруари т.г. сe проведе брокерско събитие в рамките на едно от най-големите изложения в ИКТ сектора в Европа Mobile World Congress в Барселона, Испания.

С подкрепата на Enterprise Europe Network към Българска търговско-промишлена палата и испанската Агенция за конкурентоспособност на бизнеса ACCIÓ, тази година български фирми получиха безплатен пропуск за Mobile World Congress, чиято редовна и най-ниска цена възлизаше на 799,00 EUR. Освен, че имаха възможност за участие в редица срещи, както предварително насрочени, така и допълнителни, участниците имаха възможност да посетят и различни събития в рамките на изложението, от информативни и с практическа насоченост, до такива за създатели на мобилни приложения и инициативи за бизнес коопериране и партньорство. Фокусът на всички теми бяха новите технологии 5G, бъдещото развитие на технологиите, АI (изкуствен интелект), индустрия 4.0., новите и революционни иновации, дигиталната сигурност и т.н.

С цел да разберете повече за атмосферата на това внушаващо събитие Ви срещаме с двама от българските участници, управителят на SoCyber Красимир Коцев и Росен Живков, управител на Абилитикс ООД.

Красимир Коцев, основател на компанията за киберсигурност SoCyber, през последните години се интересува задълбочено от етичното хакерство, тъй като отчита ръста на заплахите в Интернет пространството. SoCyber е специализирана в тестването на сигурността на мрежи и приложения и предлага услуга, която е иновативна за българския пазар - SecaaS (Security as a Service). Тя позволява на компании със сравнително малка нужда или финансови възможности в сферата на киберсигурността да разполагат с цял екип от специалисти за няколко часа на месец, срещу достъпно заплащане. Компанията се развива успешно вече една година, като основната причина за това е хъсът и мотивацията на екипа, който реално се явява двигател на целия проект.

„Безспорно се нагледахме на нови технологии - на изложението присъстваха всякакви модели роботи с „изкуствен интелект“, разработки на автономни автомобили, безброй много различни устройства, позволяващи изграждането на „умен град“, четки за зъби, които изпращат информация за денталната ти хигиена на зъболекаря ти, устройства за защита на информационни системи и др. Събитието обаче беше най-полезно за нас с контактите, които изградихме с водещи компании в сферата на сигурността. Направихме много срещи и намерихме доста компании, заинтересовани от сътрудничество със SoCyber, по един или друг начин. Това предоставя възможност за нас да се развием по-активно и на чужди пазари, което е необходимост, тъй като в България пазарът не е достатъчно голям, за да задоволи амбициите ни за растеж.“

Ако български компании се интересуват от възможността да намерят нови международни партньори, следете сайта на Enterprise Europe Network www.een.bg.

В момента има 151  гости и няма потребители и в сайта

Top