en

С цел да разберете повече за атмосферата на това внушаващо събитие Ви срещаме с двама от българските участници, управителят на SoCyber Красимир Коцев и Росен Живков, управител на Абилитикс ООД.

Красимир Коцев, основател на компанията за киберсигурност SoCyber, през последните години се интересува задълбочено от етичното хакерство, тъй като отчита ръста на заплахите в Интернет пространството. SoCyber е специализирана в тестването на сигурността на мрежи и приложения и предлага услуга, която е иновативна за българския пазар - SecaaS (Security as a Service). Тя позволява на компании със сравнително малка нужда или финансови възможности в сферата на киберсигурността да разполагат с цял екип от специалисти за няколко часа на месец, срещу достъпно заплащане. Компанията се развива успешно вече една година, като основната причина за това е хъсът и мотивацията на екипа, който реално се явява двигател на целия проект.

„Безспорно се нагледахме на нови технологии - на изложението присъстваха всякакви модели роботи с „изкуствен интелект“, разработки на автономни автомобили, безброй много различни устройства, позволяващи изграждането на „умен град“, четки за зъби, които изпращат информация за денталната ти хигиена на зъболекаря ти, устройства за защита на информационни системи и др. Събитието обаче беше най-полезно за нас с контактите, които изградихме с водещи компании в сферата на сигурността. Направихме много срещи и намерихме доста компании, заинтересовани от сътрудничество със SoCyber, по един или друг начин. Това предоставя възможност за нас да се развием по-активно и на чужди пазари, което е необходимост, тъй като в България пазарът не е достатъчно голям, за да задоволи амбициите ни за растеж.“

Ако български компании се интересуват от възможността да намерят нови международни партньори, следете сайта на Enterprise Europe Network www.een.bg.

We have 114 guests and no members online

Top