en

Първите покани за кандидатстване по линия на Европейския съвет по иновациите са отворени

4. EIC Twitterpost 1200x675px template photo 01Европейската комисия стартира първите покани за представяне на проектни предложения по линия на Европейския съвет по иновациите. Финансирането на стойност над 1 милиард евро има за цел да даде тласък в развитието на стартиращи фирми, МСП и стартъпи, които са с потенциал да достигнат голямо въздействие.

По линия на инструмента „Ускорител“ (EIC Accelerator) ще се предоставя финансова подкрепа до 2,5 млн. евро за разходи за развитие на иновации. От 500 000 до 15 млн. евро са предвидени под формата на капиталови инвестиции. Отворените покани по направление EIC Accelerator Оpen са за пробивни иновации във всяка област на технологиите и приложенията. По линия на същия инструмент,  направление за справяне с глобални предизвикателства (EIC Accelerator Challenge), са предвидени близо 495 милиона евро за пробивни иновации с въздействие върху Зеления пакт и икономическото възстановяване и за цифрови и здравни технологии. Проектни предложения, чрез попълване на кратка форма за кандидатстване могат да бъдат подавани по всяко време.

Кандидатите ще получат обратна връзка в рамките на 4 седмици. В случай, че подадената кандидатура отговаря на условията, кандидатите ще бъдат поканени да представят цялостно проектно предложение. Обявените крайни дати за подаването им са определени на 16-ти юни и 6-ти октомври 2021г.

Инструментът  „Изследвач“ (EIC Pathfinder) има амбицията да подкрепя смели идеи за радикално нови технологии. По него са предвидени безвъзмездни средства в размер от 3 млн. (за EIC Pathfinder Open) до 4 млн. евро (за EIC Pathfinder Challenge), които ще се отпускат за разработването на революционни технологии в отговор на глобалните предизвикателства. Крайният срок за следващата покана се очаква да бъде през м. октомври, като предстои публикуване на обявата.

Повече информация относно възможностите може да откриете ТУК.

Презентациите от информационния ден, проведен на 19-ти март тази година, можете видите ТУК.

Ако имате нужда от консултация относно представените възможности,  както и подкрепа за намиране на точните международни партньори, може да получите безплатна информация и съдействие от най-близкия до Вас офис на Enterprise Europe Network.

 

В момента има 77  гости и няма потребители и в сайта

Top