en

Европейският институт за иновации и технологии ще представи новата си стратегия за подсилване на най-голямата иновационна мрежа в Европа

Европейският институт за иновации и технологии (EIT) ще представи новата си Стратегическа иновационна програма за периода 2021-2027 на 14-ти юни. На събитието ще се представят дейностите, свързани с насърчаване на иновациите във висшето образование, намаляване на регионалните различия в Европа, свързани с развитието на иновациите и увеличаване на въздействието на Общността на знанията и иновации. EIT е част от „Хоризонт Европа“ — рамковата програма на ЕС за изследвания и иновации, което гарантира, че институтът работи в сътрудничество с други инициативи и програми на ЕС.

 

EIT планира да увеличи подкрепата си за институциите за висше образование, да увеличи регионалните иновационни дейности и да засили въздействието на цялата общност. Институтът ще създаде и две нови общности на знанията и иновации – първата за културните и творческите сектори и индустрии през 2022 г., а втората за водния/морски сектор през 2026 г.

Присъединете се към събитието на 14-юни, за да научете повече за предстоящите възможности за развитие и насърчаване на иновациите с общността на Европейският институт за иновации и технологии от вдъхновяващи лектори като Мария Габриел, европейският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж; Мануел Хейтор, португалският министър на науката, технологиите и висшето образование и Джоя Геци, председател на Управителния съвет на EIT.

Събитието е целодневно, като програмата следобед включва четири тематични сесии, всяка посветена на един от стълбовете на Стратегическата иновационна програма, сред които укрепване на въздействието на общността на EIТ, повишаване на иновационния капацитет във висшето образование, повишаване на регионалното въздействие на EIT и призив за действие за културните и творческите сектори и индустрии. Участниците ще научат за новия многогодишен цикъл на безвъзмездни средства, мерките за опростяване на бенефициерите и промените, свързани с нова рамка за въздействие на EIT.

Може да се запознаете с цялостната програма ТУК.

За кого е подходящо събитието?

Новатори и бизнес организации, представители на образователни институции и научно-развойни звена от цяла Европа, които искат да научат повече за EIT и различните възможности, които предлага общността.

Как можете да се присъедините?

Събитието е хибридно. Ще се проведе в Международния иберийски институт по нанотехнологии в Брага, Португалия.

За участие онлайн, моля регистрирайте се ТУК

Ако сте представител на иновативно МСП, имате нужда от консултация, търсите нови международни партньори или възможности за финансиране на Вашите иновативни идеи и проекти, може да получите безплатна информация и съдействие от експертите на Enterprise Europe Network.

В момента има 77  гости и няма потребители и в сайта

Top